De gemeente Achthoven bestond vanaf 1 januari 1818 tot 8 september 1857. In de jaren daarvoor maakte het vanaf 1 januari 1812 deel uit van de gemeente Linschoten. Op 8 september 1857 ging Achthoven weer op in de gemeente Linschoten, die op haar beurt op 1 januari 1989 opging in de gemeente Montfoort.

De gemeente Achthoven bestond uit het dorp Achthoven en het gehucht Heeswijk en telde rond 1830 zo’n 110 inwoners. Op 8 september 1857 ging Heeswijk, in tegenstelling tot Achthoven, op in de gemeente Montfoort.

Om een goed idee te krijgen van de ligging van Achthoven kunt u het beste kijken op atlas1868.nl bij de gemeente Linschoten.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Achthoven-B
Achthoven-D
Achthoven-G
Achthoven-H
Achthoven-IJ
Achthoven-J
Achthoven-K
Achthoven-M
Achthoven-N
Achthoven-P
Achthoven-R
Achthoven-S
Achthoven-U
Achthoven-V
Achthoven-W