De gemeente Gerverskop bestond vanaf 1 januari 1818 tot 8 september 1857. In de jaren daarvoor maakte het dorp deel uit van de gemeente Harmelen. Op 8 september 1857 ging Gerverskop opnieuw op in de gemeente Harmelen, die op haar beurt op 1 januari 2001 opging in de gemeente Woerden.

De gemeente Gerverskop telde rond 1830 zo’n 135 inwoners.

Om een goed idee te krijgen van de ligging van Gerverskop kunt u het beste kijken op atlas1868.nl bij de gemeente Harmelen.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Gerverskop-B
Gerverskop-C
Gerverskop-D
Gerverskop-G
Gerverskop-H
Gerverskop-J
Gerverskop-K
Gerverskop-L
Gerverskop-M
Gerverskop-N
Gerverskop-O
Gerverskop-P
Gerverskop-R
Gerverskop-S
Gerverskop-V
Gerverskop-W
Gerverskop-Z