laatste update: maart 2022

De gemeente Grafhorst bestond van oudsher tot 1 januari 1937. Vanaf die datum ging zij op in de gemeente IJsselmuiden, dat op 1 januari 2001 weer opging in de gemeente Kampen. De gemeente Grafhorst telde rond 1830 ongeveer 315 inwoners en bestond uit slechts één dorp: Grafhorst.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Grafhorst-A
Grafhorst-B
Grafhorst-C
Grafhorst-D
Grafhorst-E
Grafhorst-F
Grafhorst-G
Grafhorst-H
Grafhorst-J
Grafhorst-K
Grafhorst-L
Grafhorst-M
Grafhorst-N
Grafhorst-O
Grafhorst-P
Grafhorst-R
Grafhorst-S
Grafhorst-T
Grafhorst-U
Grafhorst-V
Grafhorst-W
Grafhorst-Z