De gemeente ‘s-Gravesloot bestond van 1 januari 1818 tot 8 september 1857. Op 1 januari 1812 werd ambachtsheerlijkheid ‘s-Gravesloot toegevoegd aan de gemeente Kamerik, maar werd op 1 januari 1818 dus zelfstandig. Op 8 september 1857 ging de gemeente ‘s-Gravesloot weer op in de gemeente Kamerik, die op haar beurt op 1 januari 1989 opging in de gemeente Woerden.

De gemeente ‘s-Gravesloot telde rond 1830 zo’n 85 inwoners.

Om een goed idee te krijgen van de ligging van ‘s-Gravesloot kunt u het beste kijken op atlas1868.nl bij de gemeente Kamerik.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
s-Gravesloot-B
s-Gravesloot-D
s-Gravesloot-E
s-Gravesloot-F
s-Gravesloot-G
s-Gravesloot-H
s-Gravesloot-J
s-Gravesloot-K
s-Gravesloot-L
s-Gravesloot-M
s-Gravesloot-O
s-Gravesloot-P
s-Gravesloot-R
s-Gravesloot-S
s-Gravesloot-V
s-Gravesloot-W
s-Gravesloot-Z