De gemeente Groet bestond in 1811, werd op 1 januari 1812 toegevoegd aan de gemeente Schoorl, werd op 1 mei 1817 weer een zelfstandige gemeente tot 1 januari 1834. Vanaf die datum ging zij opnieuw op in de gemeente Schoorl, dat op 1 januari 2001 opging in de gemeente Bergen. De gemeente Groet telde rond 1830 ongeveer 170 inwoners en bestond uit één dorp en twee gehuchten: Groet, het bijna aangrenzende Hargen en het iets verderop gelegen Camp.

Bewaard gebleven is het doopboek van de hervormde gemeente van Groet en Camp, dat bijgehouden werd vanaf 1 januari 1802 tot en met 31 december 1810. De eerdere doopboeken van Groet en Camp zijn verloren gegaan door de invasie van de Engelsen in 1799. Vandaar dat vele geboorten van vóór 1802 werden vastgesteld door akten van bekendheid.

Tip: bekijk op atlas1868.nl de gemeente Schoorl om een idee te krijgen waar Groet, Hargen en Camp lagen.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Groet-B
Groet-D
Groet-E
Groet-F
Groet-G
Groet-H
Groet-J
Groet-K
Groet-L
Groet-M
Groet-P
Groet-R
Groet-S
Groet-T
Groet-V
Groet-W
Groet-Z