De gemeente Nederslingeland of Neder-Slingelandt bestond vanaf 1 april 1817 tot 19 augustus 1857. In de jaren daarvoor maakte het dorp vanaf 1 januari 1812 deel uit van de gemeente Noordeloos. Op 19 augustus 1857 ging de gemeente Nederslingeland op in de gemeente Peursum, die later op 1 januari 1957 weer opging in de gemeente Giessenburg. Die laatste gemeente ging op 1 januari 1986 op in de gemeente Giessenlanden.

De gemeente Nederslingeland telde rond 1830 ongeveer 100 inwoners.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Nederslingeland-A
Nederslingeland-B
Nederslingeland-E
Nederslingeland-G
Nederslingeland-H
Nederslingeland-K
Nederslingeland-L
Nederslingeland-M
Nederslingeland-O
Nederslingeland-P
Nederslingeland-R
Nederslingeland-S
Nederslingeland-T
Nederslingeland-V
Nederslingeland-W