De gemeente Oukoop bestond vanaf 1 januari 1818 tot 19 augustus 1857. In de jaren daarvoor maakte het dorp Oukoop vanaf 1 januari 1812 deel uit van de gemeente Waarder. Na 19 augustus 1857 werd de gemeente Oukoop toegevoegd aan de gemeente Hekendorp, die later op 1 februari 1964 weer opging in de gemeente Driebruggen. Die laatste gemeente ging op 1 januari 1989 op in de gemeente Reeuwijk, die op 1 januari 2011 weer opging in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

De gemeente Oukoop telde rond 1830 ongeveer 100 inwoners en viel tot 1 januari 1821 onder de provincie Utrecht. Daarna viel het onder de provincie Zuid-Holland.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Oukoop-B
Oukoop-D
Oukoop-E
Oukoop-H
Oukoop-K
Oukoop-L
Oukoop-M
Oukoop-O
Oukoop-P
Oukoop-R
Oukoop-S
Oukoop-T
Oukoop-V
Oukoop-Z