Het dorp Zuidbroek in de provincie Zuid-Holland maakte vanaf 1 januari 1812 deel uit van de gemeente Berkenwoude.  Maar op 1 april 1817 werd het dorp zelfstandig en was sprake van de gemeente Zuidbroek ZH. Op 19 augustus 1857  kwam een einde aan die zelfstandigheid en maakte Zuidbroek voortaan deel uit van de gemeente Bergambacht.

De gemeente Zuibroek ZH telde rond 1830 ongeveer 90 inwoners.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Zuidbroek-A
Zuidbroek-B
Zuidbroek-E
Zuidbroek-G
Zuidbroek-H
Zuidbroek-J
Zuidbroek-K
Zuidbroek-L
Zuidbroek-M
Zuidbroek-N
Zuidbroek-O
Zuidbroek-P
Zuidbroek-R
Zuidbroek-S
Zuidbroek-T
Zuidbroek-V
Zuidbroek-Z