De gemeente Zuidwijk bestond vanaf 1 april 1817 tot 1 januari 1846. In eerste instantie viel de heerlijkheid Zuidwijk vanaf 1 januari 1812 onder de gemeente Boskoop. Op 1 januari 1846 hield de zelfstandigheid van Zuidwijk op en maakte het weer deel uit van de gemeente Boskoop.

De gemeente Zuidwijk telde rond 1840 slechts 3 huizen en 25 inwoners.

Maak onderaan de pagina uw keuze uit de beginletter van de door u gezochte familienaam.

Opmerking: Alle familienamen beginnend met dezelfde letter zijn ook weer alfabetisch gerangschikt. Gezinnen met dezelfde familienaam (bijvoorbeeld Smits) staan alfabetisch gerangschikt op de voornaam van het gezinshoofd. Komt de naam van een gezinshoofd meerdere keren voor (bijvoorbeeld Hendrikus Jansen), dan is de huwelijksdatum bepalend geweest voor de volgorde.

Opmerking: Het zou kunnen dat ik op basis van de archiefgegevens een enkele keer een onjuiste conclusie heb getrokken. Dat geldt met name voor de periode van vóór 1811. Zo werden in de trouwboeken vaak uitsluitend de namen van de bruidegom en bruid vermeld en in de begraafboeken slechts de naam van de overledene. Mocht u iets tegenkomen waarvan u denkt dat ik gegevens verkeerd heb geïnterpreteerd, dan kunt u mij dat laten weten via het contactformulier.

Tip: om snel iets te kunnen vinden, kunt u het beste gebruik maken van de werkbalk Zoeken. Die kunt u oproepen door Ctrl+F in te drukken of via Bewerken te klikken op: Werkbalk Zoeken tonen.

Familienaam beginnend met:
Zuidwijk-B
Zuidwijk-C
Zuidwijk-D
Zuidwijk-H
Zuidwijk-L
Zuidwijk-M
Zuidwijk-O
Zuidwijk-P
Zuidwijk-S
Zuidwijk-T
Zuidwijk-V
Zuidwijk-Z